HINNASTO

Täältä löydät perustutkimusten ja -hoitojen hinnat. Muissa, vaativimmissa toimenpiteissä annamme sinulle hinta-arvion eläinlääkärikäynnin yhteydessä.

Varattu aika tulee peruuttaa viimeistään 24 tuntia aiemmin ja leikkaus-sekä hammashuoltoajat 48 tuntia aiemmin. Myöhemmin peruutetusta tai peruuttamattomasta ajasta veloitamme 50% toimenpiteen hinnasta, vähintään 56,70 €.

HUOM! Otamme vastaan peruutukset ja ajanvarausten muutokset vain puhelimitse ajanvarausnumeron kautta! Sähköpostitse tai takaisinsoittopyynnöllä tehdyt peruutukset eivät täytä peruutusehtoja.

Mobiililaitteella katsoessa hinnaston muoto saattaa muuttua.
Käännä näyttöä tai pyyhkäise vasemmalle, jotta näet koko hinnaston.

Perustutkimus

– Tutkimus/terveystarkastus alkaen 60,51€
– Terveystarkastus sekä koiran nelos- ja raivotautirokote 75,95€
– Terveystarkastus sekä koiran kennelyskärokote 68,45€
– Terveystarkastus sekä kissan kolmosrokote 69,95€
– Perustutkimus sisältäen korvien tähystyksen hereillä, alkaen  128,02 €
– Laajempi sisätautipotilaan selvittely alkaen 350€
– Seniorkissan terveystarkastus 402,18€

Perustutkimukseen kuuluu huolellinen yleistutkimus, jossa arvioidaan ulkoisessa tutkimuksessa sydämen ja verenkiertoelimistön tila, keuhkojen kunto, suuterveys, tarkastetaan ulkokorvat, tunnustellaan ulkoiset imusolmukkeet sekä vatsaontelon aristukset ja muut mahdolliset löydökset.

Tarvittaessa perustutkimuksen yhteydessä kontrolloidaan verenpaine tai otetaan verinäytteitä. Perustutkimuksen hintaan kuuluu verinäytteiden ja muiden mahdollisten tehtyjen tutkimusten arviointi ja jatkosuunnitelman teko. Kaikkien tutkimusten ja hoitotoimenpiteiden hintaan kuuluu kirjallinen kotiutusohje.

Tarvittaessa perustutkimukseen yhdistetään ohutneulanäytteenottoja, korvatähystys, virtsanäytteenotto punktiona jne.

Mikäli eläimellä on rokotustarvetta, harkitaan rokotusten antaminen ja laajuus yhdessä eläinlääkärin kanssa. Rokotusten antaminen nostaa perustutkimuksen hintaa vain annettujen rokotteiden verran, esim. kennelyskärokote 8 € (Pi) – 10 € (KC), koiran nelosrokote (penikkatauti, parvo, tarttuva maksatulehdus ja kennelyskä) 10 €, kissan nelosrokote (rinotrakeiitti, kalikivirus, klamydia ja panleukopenia eli kissarutto) 10 €, raivotauti 6 €, leptospiroosi 10 € ja tiineiden koirien herpes-rokote 26,50 €. Rokotteiden hinnat voivat vaihdella lääketoimittajan mukaan.

Suuhuolto

Suun terveys on tärkeää paitsi hampaiston säilymiseksi, myös yleisterveyden takia. Ihmisillä heikko suuterveys on yhdistetty sydän- ja verisuonisairauksien lisäksi diabetekseen sekä joihinkin muihinkin sairauksiin, joissa laukaisevana tekijänä saattaa toimia tulehdus. Eläimellä tilanne on varmasti sama, vaikka tutkimuksia aiheesta löytyykin vähemmän. Vähimmillään suuhuolto on suun tutkimus ientaskumittauksineen ja hammaskivien poisto ja hampaiden kiillotus rauhoituksessa, enimmillään poistetaan useitakin suuria hampaita nukutuksessa. Joskus suusta on tarpeen myös ottaa koepaloja muutosalueilta tai poistaa ikenen liikakasvua.

Ennen suuhuoltoa terveystarkastus on välttämätön eläimen rauhoituskunnon arvioimiseksi, yleisen terveydentilan varmistamiseksi ja suuhuollon laajuuden arvioimiseksi. Suuhuollon jälkeen suosittelemme aina ennaltaehkäisevää kotihoitoa hammaspesuineen. Näin suun terveys pysyy parempana ja esim. hammaspoistojen tarve jatkossa ja suuhuollon kustannukset pysyvät alhaisempana.

Hammaskiven poistoja tai hammaspoistoja ei tehdä isojen leikkausten yhteydessä, koska bakteerien vapautuminen verenkiertoon lisää leikkauskomplikaatioiden riskiä.

Hinnat ovat arvioita laskettuna keskimääräisillä lääkityksillä. Lääkkeet laskutetaan aina käytön mukaan. Hammaspoistojen hinnat ovat esimerkinomaisia. Usein poistotarpeiden laajuus selviää vasta tutkimuksella (ientaskumittaukset ja röntgen). Nukutuksen riskit lisääntyvät nukutuksen venyessä, joten useimmiten laajempaa hammaskirurgiaa vaativia hoitoja on jaettava useammalle hoitokerralle. Suun tutkimuksen yhteydessä saattaa joskus olla mahdollista tehdä jokin yksittäinen pieni poisto samalla kertaa, suuremmat poistot tehdään toisella kerralla.

Suuhuolto (sis. hammaskiven poisto, hampaiden tarkastus sekä suun röntgenkuvaus) alkaen,

kissapieni koirakeskikokoinen koirasuuri koira
376,60 €415,20 €425,20 €468,90 €

Hammaspoisto, esimerkkejä. Jos hammas on poikkeuksellisen tiukasti kiinni, säröille lohjennut, nousee hinta. Jos hammas on heiluva tai juuret ovat mädät ja tulehduksen takia irtoavat helposti, laskee hinta. Mikäli tulehdus on haurastuttanut leukaluun ja tulehtuneen hampaan poisto johtaa leukamurtumaan (lähinnä kääpiörotujen kulmahampaiden juurten tulehduksissa), nousee hinta. Isompien hammaspoistojen yhteydessä on usein tarvetta ottaa röntgenkuvia sekä ennen että jälkeen poiston ja isompien poistojen jälkeen kontrolloimme kohdan paranemisen. Mikäli edellisestä hammastarkastuksesta ja hammaskivenpoistosta on aikaa, on tarpeen usein tehdä myös hammaskivenpoisto suukirurgisena valmisteluna, hinta hammaskiven määrästä riippuen 88,50-132,20 €. Hammaspoistoajat tulee varata hammastarkastuksen perusteella käynnillä tai puhelimitse.

Hammaspoistojen hinta-arviot eläinlääkäri antaa aina hammastarkastuksen yhteydessä.

Maitokulmahampaiden poistot tehdään aina kirurgisina toimenpiteinä. Hinnat myös esimerkinomaisia, koska joskus hampaan juuri on jo pitkälle resorboitunut (sulanut), joskus joudutaan poistamaan vielä erittäin tiukasti kiinni oleva hammas purentavirheen syntymisriskin pienentämiseksi. Maitohampaiden poistoon kuuluu aina hampaan röntgenkuvaus ennen ja jälkeen poiston sekä kohdan paranemisen kontrollointi.

1 kulmuri2 kulmuria3 kulmuria4 kulmuria
440-479,30 €479,30-550,20 €479,30-617,80 €479,30-715,50 €

Pehmytosakirurgia

Hinnat ovat arvioita laskettuna keskimääräisillä lääkityksillä. Lääkkeet laskutetaan aina käytön mukaan. Hinnastossa on esimerkkejä tavallisimmista leikkauksista, muista leikkauksista saat hinta-arvion eläinlääkäriltäsi.

– Kissan kastraatio 149,57 €
– Koiran kastraatio alkaen 368,34 €
– Koiran sterilaatio tai piilokiveksen poisto vatsaontelosta tähystysleikkauksena
alkaen 766,12 €
– Kissan sterilisaatio 282,72 €
– Virtsakivien poisto rakosta, koira alkaen 1176,34 €
– Virtsakivien poisto rakosta, kissa 983,66 €
– Kilpirauhasen poisto, kissa alkaen 821,44 €
– Lisäkilpirauhasen poisto, koira 1613,10 €
(sisältää leikkauksen jälkeiset veren kalkin seurannat)
– Anaalirauhasten poisto, molemminpuolinen, koira, 1026,09 €
– Korvakäytävän avarrusleikkaus, Zepp, toispuoleinen 923,86 €

Pehmytosakirurgisia toimenpiteitä suoritetaan vastaanotollamme laajasti. Osa leikkauksista on ennaltaehkäiseviä, esimerkiksi kastraatiot ja munasarjojen poistot. Suurin osa leikkauksista on sairauden hoitoa, märkäkohtujen poistoista anaalirauhasleikkauksiin, kitalaen lyhennyksiin, kilpirauhasten poistoihin, munuaistenpoistoihin, kasvainten poistoihin jne.

Osa pienemmistä leikkauksista tehdään rauhoituksessa ja paikallispuudutuksessa, esimerkiksi kissojen kastraatiot ja osa pienistä uudismuodostumien poistoista. Osa leikkauksista tehdään suonensisäisessä nukutuksessa, esimerkiksi kissojen munasarjojen poistot ja keisarinleikkaukset. Suurin osa leikkauksista tehdään inhalaatioanestesiassa, jolloin eläin saa happea ja anestesiakaasua koko toimenpiteen ajan. Anestesiakaasuna käytämme erittäin turvallista sevofluraania. Leikkausten esivalmisteluissa huomioidaan myös esim. koiran rakenne ja siten, vaikka useimmiten koirien kastraatiot tehdään suonensisäisessä nukutuksessa ja paikallispuudutuksessa, brakykefaaliset koirat (ruttunaamaiset) nukutetaan inhalaatioanestesiassa riittävän hapensaannin varmistamiseksi.

Ventilaattori eli hengityskone on välttämätön rintaontelokirurgiassa. Lisäksi ventilaattoria käytetään useimmiten vatsaontelon tähystysleikkauksissa sekä tarvittaessa muissa leikkauksissa.

Leikkauksiin kuuluu oleellisena osana munuaisten riittävän verenkierron varmistava nesteytys, kipulääkitys sekä heräämisen valvonta. Potilaiden lämpötila laskee pitkissä leikkauksissa herkästi, joten lämpöä seurataan sekä leikkausten aikana että niiden jälkeen. Käytämme tarpeen mukaan sähköisiä lämpöpatjoja sekä lämpösavityynyjä.

Ontumatutkimus

– Ontumatutkimus alkaen 101,06 €
– Ontumatutkimus, Juha Kallio, alkaen 115,60 €
– Ontumakuvaus rauhoituksessa alkaen 192,55 €
(hinta riippuu tarvittavien kuvien määrästä)

Ontumatutkimus tehdään paitsi ontumissa, myös erilaisissa liikevirheissä, liikkeellelähtöjäykkyyksissä sekä silloin, kun perustutkimuksessa todetaan tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin viittaavia löydöksiä. Ontumatutkimus on tavallisimmin tarpeen kasvavilla pennuilla, aktiivisessa harrastuskäytössä olevilla aikuisilla sekä ikääntyvillä koirilla.

Ontumatutkimuksella kartoitetaan ongelman sijainti sekä laajuus, mahdolliset heijastevaikutukset. Ontumatutkimuksen perusteella tehdään alustava diagnoosi, jota tarpeen mukaan varmistetaan tai tarkennetaan lisätutkimuksilla, esim. röntgentutkimuksilla tai nivelnestenäytteillä.

Ontumatutkimukseen sisältyy perustutkimus tarpeellisin osin.

Viralliset tutkimukset

– Lonkkanivel: dysplasiakuvaus 203,26 €, yli 45 kg 219,23 €
– Kyynärnivel: dysplasiakuvaus muiden virallisten kuvien yhteydessä 42,87 €
– Selkäkuvaus lonkkakuvauksen yhteydessä 42,87-112,74 €, riippuen rodullisesti vaadittavien
kuvien lukumäärästä (LTV, VA, spondyloosi, korkkiruuvihäntäinen, IDD)
– Polvitarkastus 55,15 €, muun toimenpiteen yhteydessä 32,24 €
– PennHIP-kuvaus lausuntoineen 499,32 €
– Sydämen auskultaatio, virallinen, 55,15 €, muun toimenpiteen yhteydessä 32,24 €

Kysy ryhmätutkimukselle hinta-arviota sähköpostitse: mari.hakala(at)elainystavasilaakari.fi

Useilla roduilla tutkitaan esim. lonkkanivelten ja kyynärnivelten dysplasiaa, selkämuutoksia sekä polvilumpioluksaatiota sekä yksilön mahdollista jalostuskäyttöä varten että jalostuksellisen etenemisen parantamiseksi ja seuraamiseksi. Lisäksi saatetaan haluta tietää esim. lonkkanivelten löysyydestä ja tehdään sen vuoksi PennHIP-tutkimukset.

Ortopediset leikkaukset

Hinnat ovat arvioita laskettuna keskimääräisillä lääkityksillä. Lääkkeet laskutetaan aina käytön mukaan. Lisäksi laskutetaan tarvittavat leikkausten jälkeiset kontrollit. Kun leikkauksen jälkeinen kuntoutus toteutetaan Eläinystäväsi Lääkärissä, on ensimmäinen fysioterapiakäynti ilmainen.

– Polven ristisideleikkaus, lateraalisutuuralla alkaen 1123,19 €
Soveltuu erityisesti pienten koirien ja kissojen ristisidevaurioiden hoitoon, ei
aktiivisesti harrastaville tai suurille vilkkaille koirille
– Polven ristisideleikkaus TTA-menetelmällä alkaen 2226,08 €
Hyvä menetelmä myös ison harrastuskoiran ristisidevaurion korjaamiseen
– Murtuman korjaus, eksternifiksaatio alkaen 1369,01 €
– Murtuman korjaus, levytekniikka alkaen 1305,14 €
– Murtumahoito, pinna tai ydinnaulaus alkaen 1176,12 €

Vastaanotollamme tehdään ortopedisistä leikkauksista mm. polven ristisiteen korjauksia, patellaluksaation eli polvilumpion luksaation kirurgisia korjauksia, murtumakorjauksia, amputaatioita (häntä, varvas, raaja), erilaisia kasvuhäiriöihin liittyviä leikkauksia, esim. ulnan osteotomioita sekä irtopalojen poistoa.

Ortopedisen vaivan hoitoon liittyy leikkauksen jälkeen jälkihoitoa: leikkauskontrolli, joskus kontrolliröntgentutkimuksia, joskus siteiden, lastojen tms. vaihtoja ja fysioterapiaa. Ohessa olevat hinnat ovat leikkausten hintoja ja sellaisinakin tarvikekustannusten vaihtelun takia suuntaa-antavia. Ortopedisissä leikkauksissa tarvikekustannusten osuus on suuri ja tarvittava leikkausmenetelmä vaikuttaa hintaan.

Fysioterapia

– Fysioterapia 45 min 77,40-85,30 €
– Fysioterapia 60 min 84,19-92,59 €
– Laserhoito, lyhyt, 5 kertaa 160,21 €
– Laserhoito, 5 kertaa 199,74 €

Fysioterapiaa käytetään niin leikkauspotilaiden kuntoutukseen kuin muiden tuki- ja liikuntaongelmaisten liikevirheiden korjaamiseen ja erityisesti syvien, selkää ja lonkkia tukevien lihasten vahvistamiseen. Samoin neurologiset potilaat tarvitsevat fysioterapiaa koordinaation palauttamiseksi ja lihasten vahvistamiseksi.

Fysioterapiakäynnillä tehdään ensin tilanteen arviointi, mahdollinen käsittely (esim. fascia-käsittely, hoitolaser, sähkö), ongelman korjaamiseen tähtäävien harjoitteiden suunnittelu ja toteutus sekä opetus omistajalle sekä kirjallinen kotiutusohje jatkosuunnitelmineen ja jumppaohjeineen. Joissakin tapauksissa käytetään myös vesikävelyä osana hoitoa. Kotona tehtävät harjoitteet päivitetään kontrollin yhteydessä toipumisen etenemisen myötä.

Joskus fysioterapeuttiseen hoitoon liittyy laserhoito pieneläinhoitajalla fysioterapeuttikäyntien välillä.

Fysioterapeutti  tekee myös kuntosuunnitelmia. Uudet ideat eläinystävien hyvinvoinnin ylläpitämiseen ovat myös tervetulleita!

Koirahieronta

– Koirahieronta 1h  57,83€

Kortisolierityksen mittaaminen

– ACTH-testi 224,65 €
– LDDS-testi 268,83 €

Hintaan lisätään laboratoriomaksu.

Kortisoli on elimistölle välttämätön hormoni, mutta sen liiallisuus on myös haitallista. ACTH-testiä käytetään epäiltäessä liian alhaista kortisolin tuotantoa sekä eläimen ollessa lääkityksellä kortisolin liikatuotannon eli Cushingin taudin takia. Matala-annoksisella deksametasonisupressiotesti tehdään epäiltäessä lisämunuaisen kuorikerroksen liikatoimintaa eli Cushingin tautia. Cushingin taudissa elimistön kortisolipitoisuus nousee eikä se enää ole elimistön säädeltävissä.

Gastroskopia, colonoskopia

Hinta on arvio laskettuna keskimääräisillä lääkityksillä. Lääkkeet laskutetaan aina käytön mukaan.

– Gastroskopia/colonoskopia (ei koepaloja) alkaen 673,52 €
– Gastroskopia/colonoskopia 890,97 €

Tähystysten hintaan vaikuttavat tutkimukseen tarvittava aika sekä mahdollisten koepalojen määrä.
Ruuansulatuskanavan alkuosan, ruokatorven, mahalaukun ja ohutsuolen alkuosan samoin kuin joissakin tapauksissa paksusuolen tähystäminen on esim. pitkään jatkuneissa mahavaivoissa tai ruuansulatuskanavan verenvuotoepäilyissä välttämätöntä oireiden syyn selvittämiseksi. Gastroskopian yhteydessä otetaan usein koepaloja patologin tutkimukseen, patologin tutkimuksen hinta lisätään toimenpidehintaan. Gastroskopiassa eläimet ovat suonensisäisessä nesteytyksessä ja inhalaatioanestesiassa samoin kuin leikkauspotilaat. Samoin herääminen valvotaan huolellisesti.

Konsultaatiot

Sähköposti-/puhelinkonsultaatiot laskutetaan aikaperusteisesti.

Omien potilaiden jatkohoidon konsultaatiohinnat 20,81-176,87e.
Muiden potilaiden konsultaatiot alkaen 114,44e.

Muuta

Mikäli potilaalle varataan aika akuuttihoitoon osastolle ns. ohi normaalin ajanvarauksen,  laskutamme työstä +50% toimenpiteen hinnasta.

Vastaanoton normaalien aukioloaikojen ulkopuolisesta työstä laskutamme toimenpiteestä päivystyslisää 50-100 %.

Synnytyspäivys
Yksi yö 75,01e
Vuorokausi (24h) 150,03e
Viikonloppu (pe ilta – ma aamu) 300,05e

Synnytyspäivytys tulee sopia aina erikseen etukäteen. Päivystysmahdollisuus edellyttää Eläinystäväsi Lääkärissä tiineysröntgenin pentujen lukumäärän varmistukseksi.

Ulostenäytetutkimus
Vastaanotollamme tutkitaan ulostenäytteitä mm. sisäloisten varalta. Näytteeksi riittää yksi ulostuskerta (n. ruokalusikallinen näytettä) ja se tulee toimittaa vastaanotolle saman päivän aikana.  Saman talouden lemmikkien näytteet tutkitaan erikseen.
Ulostenäytetutkimuksen hinta on 40e.

Maksutavat

Eläinystäväsi Lääkärissä voit maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla (vastaanotollamme EI käy American Express tai Diners Club) sekä käteisellä. Käteiskassamme on kuitenkin melko pieni, eikä meillä aina ole mahdollisuutta ottaa vastaan isoja seteleitä, mikäli maksettava summa on pienempi. Käytössämme on myös laskumahdollisuus SAV-Rahoituksen kautta. Pohjantähden, LähiTapiolan, Agrian ja OP Pohjolan lemmikkivakuutuksien suorakorvauspalvelut toimivat palveluiden aukioloaikoina.

Joustoa maksamiseen tarjoaa SAV-Rahoitus

Luottoa alkaen 50€, aina 3 000 € saakka, alkaen 5 € kokonaiskuluilla

Luottoa voidaan myöntää täysi-ikäiselle Suomessa vakituisesti asuvalle luonnolliselle henkilölle. Lisäksi henkilöltä edellytetään että Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä ei löydy luottohäiriöitä. Luotonhakijalla täytyy olla vakituista tuloa joka on elinkustannusten jälkeen riittävä luoton takaisin maksuun.

Jos maksat laskun kerralla 30pv kuluessa, maksat laskutuspalkkiota 5 €. Mitään muita kuluja ei lisätä. Jos valitset maksuajaksi 2-24 kk, luoton korko on 9,2 % -20,0 % ja laskutuspalkkio 0,3 € – 9,0 € jokaiselta kuukaudelta.

Arvion kuukausierälle voit laskea tästä linkistä.

Tietosuojatiedot

Maksutavan tietosuojaseloste löytyy PDF-muodossa täältä.