Koirien ja kissojen rokotukset

Kissat ja koirat rokotetaan pentuna ensimmäisen kerran 6-12-viikkoisina. Pentu tulee madottaa 1-2 viikkoa ennen kumpaakin rokotusta. Koirien nykyiset rokotussuositukset ovat päivittyneet edellisen kerran 1.6.2023.

Koirien nelosrokotteen perusrokotus annetaan koiranpennuille 6-10 viikon iässä ja uusintarokotus 2-6 viikon kuluttua perusrokotuksesta tai pennulle annetaan yksi rokotus 12 viikon iässä tai vanhempana. Pysyvä immuniteetti penikkatauti-, tarttuva maksatulehdus- ja parvoviruksia vastaan varmistetaan antamalla ylläpitorokotus kolmen vuoden välein ja parainfluenssaa (kennelyskä) vastaan antamalla rokotus yhden vuoden välein.

Rabiesrokotteen perusrokotus annetaan lemmikille aikaisintaan kun 12 viikon ikä on täyttynyt. Ensimmäinen uusintarokotus yhden vuoden kuluttua perusrokotuksesta. Sen jälkeen tehosterokotus annetaan 2-3 vuoden välein rokotteesta riippuen.

Me Eläinystäväsi Lääkärissä suosittelemme koiranpennun rokottamista nelosrokotteella jo kasvattajalla ennen luovutusta (aikaisintaan 6 viikon iässä) tai luovutusikäisen pennun rokottamista mahdollisimman pian uudessa kodissa. Tämä mahdollistaa turvallisemman sosiaalistamisen jo heti luovutusiästä alkaen herkimmän sosiaalistumiskauden aikana.


Vaikka nelosrokote on voimassa yli 12 viikkoisena annetusta rokotuksesta kolmen vuoden ajan (kennelyskän osuutta lukuunottamatta), suosittelemme silti rokottamaan yksivuotisrokotuksilla myös nelosrokotteen raivotautirokotteen tehosteen lisäksi, koska tällöin molempien rokotteiden rokotussykli kulkee samassa kolmen vuoden syklissä ja on näin ollen helpompi muistaa. Rokotuskortteihin ja lemmikkieläinpassiin merkitsemme voimassaolon valmisteyhteenvedon mukaan.

Kissat rokotetaan 1-3 vuoden välein yksilöllisen tarpeen mukaan.

Ajan pennun terveystarkastukseen ja rokotukseen voit varata täältä.