Palveleva eläinlääkäri Tampereella

Olemme etuoikeutettuja, sillä saamme tehdä työtä, jossa voimme sairauden hoidon lisäksi keskittyä perheenjäsenesi terveyden ylläpitoon. Meille se on ollut kutsumus jo vuodesta 1999. Jatkamme itsenäisenä, kehittyvänä suomalaisena perheyrityksenä auttaen sinua hoitamaan ystävääsi parhaalla mahdollisella tavalla. Yhteinen tavoitteemme on laadukas ja tasapainoinen elämä lemmikillesi.

Asiakaslähtöisyys on meille sydämen asia

Me ymmärrämme, että eläinystäväsi on sinulle erittäin tärkeä, olipa kyseessä lemmikki, työ- tai harrastuskaveri. Siksi haluamme palvella sinua lämminhenkisesti ja inhimillisesti. Haluamme, että sinun on helppo ja mukava tulla meille yhdessä lemmikkisi kanssa. Olipa kyseessä perustoimenpide tai sairaudenhoito, me kuuntelemme, keskustelemme ja välitämme. Uskomme, että läsnäolosta syntyy luottamus ja turvallisuuden tunne. Voit aina kääntyä puoleemme, me ratkaisemme huolesi paitsi taidolla, aina myös tunteella.

Lemmikin hyvinvointi on kaikkein tärkeintä.

KORKEALAATUINEN PALVELU JA HOITO ELÄINLÄÄKÄRITOIMINNAN KESKIÖSSÄ

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että voimme tarjota sinulle ja lemmikillesi korkealaatuista palvelua ja parasta hoitoa kaikissa eläinystäväsi terveyteen ja sairauteen liittyvissä tilanteissa. Erikoisosaamisen lisäksi kiinnitämme huomiota aina kokonaisuuteen, huolellinen perustutkimus on kaiken perusta. Eri eläinlääketieteen osa-alueisiin perehtyneet ja lisäkouluttautuneet, kokeneet eläinlääkärimme konsultoivat tarvittaessa toisiaan ja toimivat hoitotiiminä, jotta paras ja tarkoituksenmukaisin hoito saadaan suunniteltua ja toteutettua.

ELÄINYSTÄVÄSI LÄÄKÄRI -HENKILÖKUNTA

Juha Kallio

Eläinlääkäri, yrittäjä (tuki- ja liikuntaelinsairaudet, ortopedinen kirurgia)

Lue lisää
Elämäntavasta tuli ammatti, kun valmistuin eläinlääkäriksi 1998. Kotonani oli lypsykarjaa, metsästyskoiria, kissoja, lampaita, kanoja, kaneja – koko paletti eläimiä. Opiskelin aluksi yliopistossa vähän aikaa kotieläinten jalostustieteen lisäksi kaikkea muutakin mielenkiintoista ympäristönsuojelusta metsäeläintieteeseen ja maanviljelyskemiaan. Siirryin kunnaneläinlääkärin työstä kokonaan perheyritykseemme 2002. Pieneläinpraktiikassa olen nauttinut voidessani kouluttautua ja perehtyä omaan erityisalaani, tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. Työni koostuu pääosin ontuvien, kipeytyvien tai huonosti liikkuvien koirien tutkimuksesta ja hoidosta. Potilaita tulee hoitooni tutkittavaksi tai nivel- ja murtumaleikkauksiin sekä omalta klinikalta että laajemmalta alueelta lähetepotilaina. Tutkin paljon koiria, joiden tulevaisuutta arvioidaan hyvinvoinnin, harrastuskäytön ja jalostuksen kannalta. Taustani ja oman koiraharrastuksen kautta erityisesti terveyden edistäminen jalostuksen avulla on ollut minulle aina tärkeää. Sairauksista, joita työkseni hoidan, suurin osa olisi ehkäistävissä muutaman koirasukupolven aikana oikeiden jalostusvalintojen avulla. Hyvänä esimerkkinä tästä on koirien perinteinen lonkkavika: Teen myös lonkkanivelten PennHIP-kuvauksia, joiden avulla lonkkaterveyden periytyvyyttä voidaan tarkimmin arvioida. Monet koirarodut ovat ajautuneet terveytensä suhteen varsin hankalaan tilanteeseen. Tämän takia koen koirien terveyden jalostamisen ja eläinlääkäreiden ja Kennelliiton välisen yhteistyön hyvin tärkeänä. Olen toiminut yli kymmenen vuoden ajan Kenneliitossa asiantuntijatehtävissä erilaisissa toimikunnissa ja työryhmissä. Tänä aikana olen nähnyt monen asian edenneen, mutta työtä riittää. Vapaa-aikani vietän kahden aktiivisen musiikkia harrastavan lapsen, perheen koiraharrastusten ja luottamustehtävieni parissa ja oman maatilan metsien hoidossa.

Juliska Haapanen-Kallio

Eläinlääkäri, yrittäjä (iho- ja sisätaudit, pehmytosakirurgia, tähystysleikkaukset).

Lue lisää
Onni on työ, josta nauttii. Vielä suurempi onni on, jos saa tehdä sitä työyhteisössä, jossa viihtyy. Tämä onni minulla on. Potilaina minulla on erityisesti sisä- ja ihotautipotilaita sekä vaativia pehmytosakirurgisia tapauksia. Lisäksi konsultoin kollegoja sekä klinikkamme sisällä että ulkopuolella, luennoin ja kirjoitan blogia eläinten hyvinvoinnista kiinnostuneille. Koska työ on myös paras harrastus, on vapaa-aikamme eläinten täyttämää, mm. kasvatamme beaucenpaimenkoiria kennelnimellä Moisionmäen. Moisionmäessä pentuja on harvoin ja yhdistelmät suunnitellaan hartaudella ja pitkän ajan kuluessa. Muuten Moisionmäessä on kyllä meininkiä: vanhempi lapsemme soittaa rumpuja (katso Youtube aaronnesthorrock) ja nuorempi pianoa, vanha maalaistalo pihapiireineen on ikuisuusprojekti ja lenkillä on välillä ihmisten lisäksi kolme koiraa ja kolme lammasta. Kissan virkaa hoitaa suvereenisti Missi-kissa.

Kerttu Teivaala

Eläinlääkäri ( sisätaudit)

Lue lisää
Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2013. Aloitin työskentelyn Eläinystäväsi Lääkärissä jo vuotta aiemmin heti praktiikkaoikeudet saatuani. Ammatillisesti minua kiinnostavat pieneläinten sisätaudit ja etenkin kiperät endokrinologiset pähkinät. Sisätautien lisäksi olen saanut lisäkoulutusta myös ultraäänidiagnostiikassa, joka kiehtoo minua etenkin vatsa- ja rintaontelotutkimusten osalta. Lähellä sydäntäni on myös iäkkäämpien lemmikkien elämänlaadun vaaliminen. Perheeseeni kuuluvat mieheni Lauri sekä pieni Iiris-neiti. Talouteemme kuuluu myös neljä karvakorvaa; mäyräkoirat Ansa ja Elsa sekä jämtlanninpystykorvat Viira ja Vappu. Silloin tällöin porukkaan liittyy myös maatiaiskissa Kullervo. Vapaa-aikani kuluu lähinnä omien koirien sekä vuokraislanninhevoseni Raunin seurassa. Olen hyvä ruuan suuri ystävä. Usein minut löytääkin hellan ääreltä laittamasta ruokaa tai leipomasta. Mieheni ja koiriemme kautta olen tutustunut sorkkaeläinten metsästyksen maailmaan. Ja, jos aika antaa myöden, tykkään uppoutua jännittävien dekkareiden maailmaan.

Annina Jääskeläinen

Eläinlääkäri ( sisätaudit)

Lue lisää
Olen saanut praktiikkaoikeudet vuonna 2009 ja työskennellyt siitä asti pääsääntöisesti pieneläinten parissa. Ensimmäisen kesäni tein kunnaneläinlääkärin töitä Pohjois-Pohjanmaalla, mutta sen jälkeen pieneläinpraktiikka vei mukanaan. Minulla oli pitkä sijaisuus valmistumiseeni asti (2013), jonka jälkeen olen praktiikan lisäksi tehnyt myös hallinnollisia ja esimiestöitä suurehkolla, päivystävällä pieneläinklinikalla. Eläinystäväsi Lääkärissä aloitin maaliskuussa 2016. Ensisijaisena ammatillisena mielenkiinnon kohteenani on pieneläinten hammassairaudet ja kissojen sairaudet. Hoidankin tällä hetkellä suurimman osan hammaspotilaistamme ja pyrin edistämään klinikan toimintaa kissapotilaiden erityistarpeet huomioiden. Lisäksi pehmytosakirurgia, eksoottiset pienlemmikit ja akuuttipotilaiden hoito on lähellä sydäntä. Kouluttaudun jatkuvasti sekä lempiaiheideni että muiden mielenkiinnon kohteitteni parissa, viimeisimpänä AAFP:n (American Association of Feline Practitioners) vuotuinen konferenssi Washingtonissa. Olen kansainvälisen kissaeläinlääketieteen järjestön, ISFM, jäsen. Kotona minua viihdyttää kaksi kodinvaihtajakissaa, jotka ovat innostaneet minut tekemään yhteistyötä Kodinvaihtajat ry:n kanssa (luennointi ja kotia etsivien eläinten eläinlääketieteellinen arviointi). Vapaa-ajallani olen intohimoinen matkustelija ja lomani vietän useimmiten Suomen ulkopuolella kotimaan helmiä unohtamatta. Ikimuistoisin ja rakkain matkakohde on Australia.

Sannamari Kivirauma

Eläinlääkäri

Lue lisää
Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2018 Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta. Eläinystäväsi lääkärissä olen työskennellyt vuodesta 2013. Siirryin hoitajan töistä eläinlääkärin rooliin praktiikkaoikeudet saatuani vuonna 2017. Olen lähtöisin eläinrakkaasta perheestä ja elämääni on aina kuulunut koiria ja hevosia. Vapaa-aikani kuluu tällähetkellä perheeni ja koirieni kanssa puuhastellen. Rakkaat koirani ovat mittelspitz Nuppu, jackrussel Viola ja tsekinpaimenkoira Solmu.

Ammatillisesti olen erityisen innostunut ontuvien potilaiden diagnostiikasta ja hoidosta sekä virallisista röntgenkuvauksista, eli ortopedia on lähellä sydäntäni. Olen tehnyt lisensiaatintutkielmani koirien patellaluksaatioon liittyen. Lähivuosina tavoitteenani on jatkokouluttautua erityisesti ortopedian saralla. Muita kiinnostuksenkohteitani ovat sisätautipotilaat ja ennaltaehkäisevä terveydenhuolto. Eläinlääkärinä minulle erityisen tärkeää on toimiva kommunikaatio lemmikin omistajan kanssa, pidän ehdottoman tärkeänä molemminpuoleista luottamusta ja yhteistyötä potilaan hoidossa.

Lotta Tunturi

Eläinlääkäri (hammassairaudet, kissojen sairaudet).

Lue lisää
Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2013. Opiskeluaikana työskentelin pieneläinlääkäriaseman vastaanotolla avustajana ennen praktiikkaoikeuksien saamista vuonna 2012. Olen työskennellyt pieneläinten parissa Pirkanmaalla valmistumisesta lähtien ja tehnyt töitä myös kiireisessä päivystystyössä akuuttien potilaiden parissa. Hoidan mielelläni kaikkia potilaita koosta ja karvoista riippumatta. Hoidan paljon hammaspotilaita sekä teen tähystysleikkauksia. Lisäksi hoidan erityisen mielelläni iho- ja korvasairauksista kärsiviä potilaita. Ammatillisiin jatkokoulutuksiin osallistumalla säännöllisesti pidän mielen virkeänä ja osaamiseni ajan tasalla.
Tervetuloa vastaanotolle!

Marika Ruottinen

Eläinfysioterapeutti

Lue lisää
Olen valmistunut fysioterapeutiksi (AMK) vuonna 2000 ja eläinfysioterapian erikoistumisopinnot (1,5 v.) sain päätökseen Satakunnan Ammattikorkeakoulussa vuonna 2010. Lapsuuteni vietin koirien, kissojen ja hevosten kanssa, joten eläinrakkaus on ollut aina suuri osa minua. Fysioterapiaopintoihin lähtiessäni oli selvää, että jonain päivänä jatkokouluttaudun myös eläinfysioterapeutiksi. Nyt saan toteuttaa lapsuuden haavettani ja tehdä töitä eläinten kanssa. Kotona minua odottavat käyttölinjaiset labradorinnoutajat, joiden kanssa harrastan tokoa, rally-tokoa sekä noutajien metsästyskoulutusta. Aiemmin olen harrastanut myös pelastuskoiratoimintaa sekä agilityä.

Ida Kiuru

Eläinlääkäri

Lue lisää
Olen liittynyt Eläinystäväsi lääkärin riveihin joulukuussa 2020. Valmistuin eläinlääkäriksi Varsovan luonnontieteellisestä yliopistosta. Eläinlääkärinä olen löytänyt mukavuusalueeni leikkaussalista ja ortopediasta. Ortopedian tiimoilta kouluttaudun jatkuvasti työn ohessa Juhan opissa ja syksyllä 2022 on luvassa myös talon ulkopuolella tapahtuvaa ortopediaan liittyvää kurssittautumista, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Vapaa-ajalla palautumisestani pitävät huolen karkeakarvaiset kettuterrierit Siru ja Syra.

Mari Hakala

Pieneläinhoitaja, klinikkakoordinaattori (toimisto)

Lue lisää
Olen työskennellyt Eläinystäväsi Lääkärissä vuodesta 1999. Pieneläinhoitajan ammattitutkinnon suoritin vuonna 2002. Vuodesta 2011 olen toiminut klinikkakoordinaattorina ja teen pääsääntöisesti töitä toimistossa, mutta tarvittaessa teen myös hoitajan töitä. Kotoa löytyy beauceronit Sylvi ja Aino sekä kaksi kissaa, Harmi ja Riesa. Lisäksi harrastuksiini kuuluu mm. ratsastus.

Sanni Nevalainen

Eläinfysioterapeutti

Lue lisää
Fysioterapeutin (AMK) tutkinnon suoritin Tampereen Ammattikorkeakoulussa valmistuen v. 2017 ja eläinfysioterapeutiksi valmistuin Satakunnan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2021. Olen viettänyt koko elämäni eläinten ympäröimänä ja tällä hetkellä kotoani löytyy sekarotuinen rescuekoira Minni. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti seniorikoirien hyvinvoinnin edistäminen sekä eläinlähtöinen fysioterapia.
Vastaanotolleni ovat lämpimästi tervetulleita myös jännittäjät ja käsittelypelkoiset koirat. Tavoitteenani on, että fysioterapia sujuu eläintä kuunnellen ja jättää sekä omistajalle että koiralle mukavan kokemuksen.
Nähdään klinikalla!

Anneka Parviainen

Eläinlääkäri

Lue lisää
Valmistuin Helsingin Yliopistosta -toistamiseen- vuonna 2019. Silloisen hevoseni krooninen sairastelu oli suurin motivaatio uranvaihtoon. Ensimmäisen kandikesän vietin kunnaneläinlääkärin sijaisena Inkoossa, siirryin sen jälkeen pieneläinpuolelle Pieksämäelle ja sitten Pälkäneelle. Tampereelle muutin ja aloitin työt Eläinystäväsi Lääkärissä elokuussa 21.
Omia eläimiä ei tällä hetkellä ole, mutta lähipiiriin kuuluvat Russeli Freya ja Liettuan kylmäverinen Rumba. Vapaa ajallani paitsi ratsastan, niin liikun myös luonnossa -kävellen, juosten tai hiihtäen.

ELÄINYSTÄVÄSI LÄÄKÄRI -KLINIKKA

Ammattimaisuus näkyy myös klinikallamme vastaanottotiloissa ja laitteissa. Vastaanotollamme on kaksi leikkaussalia – pehmytosa- ja ortopedialeikkauksille omansa. Ventilaattori mahdollistaa myös rintaontelokirurgian. Tähystysleikkauksilla nopeutetaan monissa toimenpiteissä toipumista. Lisäksi käytössämme on röntgentilat, ultraäänihuone, fysioterapeutin tilat sekä kaksi suurempaa toimenpidetilaa mm. hammastoimenpiteille ja leikkausten valmisteluille. Tiedämme myöskin, että erityisesti kissat stressaantuvat helposti vieraassa ympäristössä. Siksi meillä on oma, rauhallinen odotustila sekä vastaanottotila kissoille – näin eläinlääkärikäynnistä tulee mahdollisimman miellyttävä.

Kaiken kaikkiaan Raholan kartanon viereen 2011 rakentamallamme täydellisesti varustetulla Eläinystäväsi Lääkäri -klinikalla on huomioitu paitsi vanha, idyllinen ympäristö, myös ekologiset ja kestävän kehityksen ratkaisut. Klinikkamme lämmityksestä huolehditaan maalämmöllä, joka mahdollistaa myös sähköttömän jäähdytyksen kesäkuumilla. Merkittävä osa klinikkamme energiantarpeesta kesäaikaan tuotetaan myös ympäristöystävällisten aurinkopaneelien avulla.

Klinikkamme yhteydessä on runsaasti ilmaista parkkitilaa asiakaskäyttöön.

Tule tutustumaan meihin ja klinikkaamme.

Eläinklinikka Eläinystäväsi Lääkäri sijaitsee Tampereella hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tervetuloa!

Cat Friendly Clinic

Vuonna 2022 ISFM (International Society of Feline Medicine) on myöntänyt klinikallemme hopeatason Cat Friendly Clinicin tittelin. Cat Friendly Clinic on ISFM:n ylläpitämä maailmanlaajuinen ohjelma, jossa mukana olevat klinikat ovat sitoutuneet huomioimaan kissapotilaidensa tarpeet ja kehittämään toimintaansa kissaystävällisemmäksi mm. vähentämällä kissojen klinikkakäynneillä kokemaa stressiä. Klinikallamme kissoille on täysin oma erillinen odotustilansa sekä vastaanottohuoneensa. Pyrimme aina hoitotyössämme ja käsittelyssämme huomioimaan myös kissojen yksilölliset erityistarpeet stressin minimoimiseksi. Olemme sitoutuneet myös ylläpitämään osaamistamme vuosittain lisäkouluttautumalla. Meille ovat tervetulleita kaikenlaiset kissapotilaat karvoihin katsomatta!

Eläinklinikan tietosuoja-asetus

Asiakasrekisterin ylläpito ja tietosuoja-asetus
Länsi-Tampereen Eläinystäväsi Lääkäri Oy:ssä

Eläinlääkäritoimintaa koskevat monet lainsäädännöt, jotka vaikuttavat potilastietojen säilyttämiseen ja käsittelyyn. Valitessasi Länsi-Tampereen Eläinystäväsi Lääkäri Oy:n eläimesi hoitoon osallistuvaksi tahoksi, annat samalla luvan tietojen lainmukaiseen säilytykseen, käsittelyyn potilastyössä tarpeellisessa määrin sekä asiakasviestintään. Asiakasviestinnässä voidaan käyttää eläimen potilastietoja silloin, kun asiakkaalle halutaan viestiä oleellista tietoa eläimen terveydentilaan liittyen, esimerkiksi tietoja rokotusten vanhenemisesta, tai lähettää esim. sähköpostia jatkosuunnitelmaan liittyen.

Luottopäätöksissä menettelemme luotot myöntävän Resurs Bank AB:n ohjeiden mukaisesti.